top
logo

Ügyfélfogadás


   Hétfőtől csütörtökig: 7:30 - 16:00    Pénteken: 7:30 - 13:30

   3526 Miskolc, Zsolcai kapu 19.
  Etikai kérdésekben ügyfélfogadás:
  kedd és szerdai napokon
11.00 – 15.30. óra között, ill. telefonos egyeztetést követően

  Elérhetőségeinkről bővebben ITT
  olvashat.


Magyar Orvosi Kamara B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezete
Beszámoló - Meseautós vasárnap 2018. november 11. PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2018. November 22. Csütörtök, 06:54

Beszámoló – Meseautós vasárnap 2018.11.11.

A Magyar Orvosi Kamara B.A.Z. Megyei Területi Szervezetének  „Meseautós Vasárnap”  kirándulásán vettünk részt, mint  szerencsés egészségügyi  dolgozók  és nyugdíjasak. Egy „Meseautóbusz” repített  bennünket vasárnap a fővárosba.

Megcsodáltuk a Szépművészeti Múzeum felújított gyönyörű román csarnokát és antik értékeit.  Ebéd után a Madách Színházban nevettük  végig  az új magyar musicalt, a MESEAUTÓ  fergeteges előadást.  Mindenki  nagyon  jól érezte magát.

Köszönjük a nyugodt  autóbusz vezetést, a finom  falatokat és italokat,  a precíz  szervezést, és  a mindig tökéletes idegenvezetést.  Várjuk a következő kirándulást!

dr. Bazsa Geyza Attila
nyugdíjas  orvos

 
2018. júluis 1 -től hatályos tagdíjszabályzat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2018. Július 06. Péntek, 07:04

A tagdíjszabályzatunkat innen töltheti le.

Módosítás dátuma: 2018. Július 06. Péntek, 07:10
 
BESZÁMOLÓ - a 2018. évi Megyei Orvos Teniszbajnokságról PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2018. Június 28. Csütörtök, 11:25

2018. Június 16-án szombaton került megrendezésre az idei Megyei Orvos Teniszbajnokság, a szokásos helyszínen, a Szent Ferenc Kórház Miskolci Tenisz Klubban. A verseny időpontja is hagyományosan június eleje, ekkor a kongresszusi időszak lassan véget ér, a nyári szabadságok pedig még nem kezdődnek el. A helyezéseket a női egyes és férfi egyes küzdelmeiben is körmérkőzés döntötte el, ami azt jelentette, hogy mindenki több meccset játszhatott. Hősiesen küzdöttünk, hiszen ennyi mérkőzés lejátszásához nem vagyunk hozzászokva. A párosok mérkőzésein már döntőnek bizonyult a jobb erőnlét és a megfelelő koncentrálás, amit az aktuális ellenfelek mellett időnként egy fűnyíró is tesztelt. Sportszerű küzdelem zajlott ráadásul remek hangulatban, csak biztatni tudom azokat, akik most nem tudtak eljönni, jövőre várunk minden tenisz kedvelőt szeretettel!

 

Köszönjük a Kamara támogatását, Salamon-Iván Krisztina és Dr. Poncsák Csaba szervező munkáját, és Sasinak a remek pályákat!

 

dr. Farkas Tamás

Végeredmény:

Női egyéni:
1. Dr. Marázi Judit
2. Dr. Bajáky Zsuzsanna
3. Dr. Mónus Rita

Női páros:
1. Dr. Mónus Rita- Dr. Marázi Judit
2. Dr. Bajáky Zsuzsanna-Dr. Fekete Mariann

Vegyes páros:
1. Dr. Marázi Judit-Dr. Farkas Tamás
2. Dr. Mónus Rita- Dr. Dienes Attila
3. Dr. Bajáky Zsuzsanna-Dr. Poncsák Csaba

Férfi egyéni:
1. Dr. Farkas Tamás
2. Dr. Dienes Attila
3. Dr. Pócsi Tamás

Férfi páros:
1. Dr. Farkas Tamás-Dr. Poncsák Csaba
2. Dr. Ujj Róbert-Dr. Dienes Attila
3. Dr. Pócsi Tamás- Dr. Iszlai Zoltán

A legeredményesebb női játékos díjat Dr. Marázi Judit, a legeredményesebb férfi játékos díjat Dr. Farkas Tamás kapta.

 
BESZÁMOLÓ - Barangolás Zólyomtól Árva váráig PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2018. Június 11. Hétfő, 12:05

 

2018. május 11-13. között került megrendezésre a „Magyar várak, magyar történelem a Felvidéken" kirándulás, melyet Zólyomtól Árva váráig történő barangolás formájában  tartottunk meg.

 

A májusi hónap, gondolom mindenki számára kellemes és az a kis májusi zápor - mely rövid időre tarkította az időjárást - nem rontotta el a kedvét senkinek. Az indulás a szokott helyről volt, rövid megállásokkal, mivel új kollégák szálltak fel. Rövid utazás után megérkeztünk Losoncra, ahol egy kis takaros, tiszta város fogadott. Megnéztük a Római katolikus templomot, a Református majolikás cserepes templomot, és a város főterén a betyár szobrát. Sétálva a reggeli szép időben, rátaláltunk egy gyönyörű kis térre, ahol különböző rendezvényeket rendeztek. A városi múzeum épülete is ott helyezkedett el, de kora reggel még zárva volt. A sétálóutcán megakadt a szemünk egy épületen, melyen egy bronz tábla tudatta velünk  hogy nagy költőnk, Petőfi Sándor abban az épületben szállt meg. Kellemes meglepetés volt számunkra. Utunk tovább vezetett Zólyom várába, ahol Balassi Bálint született. Zólyom vára, a város főterétől  délre, egy kis magaslaton áll. A mai vár az 1370-es években, a tatárjárás után, I. Lajos idejében épült. A magyar királyok vadászkastélyként és nyári rezidenciaként  használták. A XV. század közepén, mintegy 20 évig volt itt a huszita csapatok központja, Giskra zsoldosvezér vezetésével. A betörő törökök ellen a Thurzó család erődítménnyé alakította át, két szintet húztak fel, várkapuval erősítették meg, de az olasz gótikus jellegét megtartották és a későbbiekben reneszánsz elemek keletkeztek a vár falain. A törökök sohasem jutottak el Zólyom váráig, katonai jelentősége megszűnt, de fontos események színterévé vált. Nem csak Balassi Bálint születése a várban, melyet bronz emléktábla örökíti meg a vár falán, hanem itt koronázta meg a Zólyomi Országgyűlés Bethlen Gábort is. Épségét a császárhű Eszterházy családnak köszönhetően megőrizte. A kastély termeiben végig sétálva, kiemelkedő a kazettás mennyezett, mely nem kevesebb, mint 78 német-római császárt örökített meg, 15-16 századi mesterek alkotásai, Carravagio, Veronese, flamand festők, illetve gótikus, ortodox ikonok, melyek jelenleg a Szlovák Nemzeti Galéria részét képezik. Kiemelkedő még Lőcsei Pál mester munkássága, a híres Lőcsei Jakab templomoltár díszítő szobrainak másolatai. Nyaranta a Zólyomi vár a turisták kedvelt célpontja, a Zólyomi Várjátékok miatt. Nem mintha most is kevés látogató lenne. Innen indulunk szállásunkra, Rózsahegyre, a Magas Tátrába. A fenyőkoszorú, ami körülvesz, a pisztrángokkal teli víztározó, a friss levegő, a vacsora utáni séta mind kellemes élményt és nyugalmat sugallottak. Nemcsak a felejthetetlen látnivalók, de  a  szálloda elhelyezése is biztosít lehetőséget kiszabadulni a szürke hétköznapok fogságából és elmerülni  a kényeztetésbe.

 

Második nap sem volt élményekben szegény, mivel Szlovákia legnagyobb turisztikai látványosságát vettük célba, Árva várát. És mint mindig a három nap alatt, most is remek volt a hangulat. A Felvidék legmerészebb vára, az Árva-folyó feletti függőleges sziklabércen magasodó Árva vára 400 éve változatlan formában őrzi a Lengyelországba tartó főútvonalat. A történelmi Magyarország északi határán épült Sasfészek az ország legnépszerűbb  látnivalója. Eredetileg gótikus, román stílusú vár. A század végén Csák Máté, majd Károly Róbert és birtokadományként több gazdát cserélt. Határvédő vár, megyeszékhely, Komorowsky Péter rablovag székhelye, aki 25 évig fosztogatja és tartja rettegésben a vidéket. Ennek véget vet Mátyás Király, aki a gróf várait elfoglalja és kiegyezik a vár visszavételéről. Említeni kell Corvin János, Szapolyák, Thurzó fényes korszakát, az Erdődy és Pálfy család 1920-ig lakják a várat. A várnak három szintje van, ha jól emlékszem, több, mint 400 lépcsője, történelmi, folklór kiállítás, vámpír filmek forgatásának a színhelye és tudnék még sok mindent sorolni. Mindezeket hátrahagyva, délután megnézzük az Árvai falumúzeumot. Nagyon érdekes és egyedi volt, a szép idő és a szépséges táj is hozzájárult.

 

Harmadik nap felvonóval felmegyünk a Malino Brdo csúcsra, melyről csodálatos a kilátás és téli időszakban sípályák várják a téli sportok kedvelőit. Majd Besztercebányára vitt az utunk, oda is a szép idő elkísért. A Mátyás házat, a várnegyedet, a Mária templomot hátrahagyva indultunk hazafelé és szerencsésen meg is érkeztünk. Remélem, mindannyian kellemesen elfáradva és élményékben gazdagon hajtottuk pihenőre a fejünket.

 

Dr. Orbán Enikő, belgyógyász, háziorvos szakorvos

Módosítás dátuma: 2018. Június 11. Hétfő, 12:13
 
Beszámoló PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2018. Április 25. Szerda, 10:52

 

Egy újabb tökéletes nap

 

 

A Magyar Orvosi Kamara B.-A.-Z. Megyei Területi  Szervezete  rendszeresen meghirdet a tagok számára hétvégenként közös kirándulásokat, kulturális programokat. Tájékoztatóban értesülünk az aktuális lehetőségekről, ahová szeretettel várnak minden kedves kollégát és hozzátartozóját.

Legutóbb 2018. március 10-én volt módunk részt venni egy közös kiránduláson.

 A reggeli gyülekező a szokásos helyen, a Búza téren volt. A kellemes, enyhe reggelen örömmel üdvözöltük egymást, hiszen egy-egy kollégával, ismerőssel már régen találkoztunk.

Némi várakozás után a buszunk is megérkezett, s hamarosan indulhattunk Budapestre.

Mint minden alkalommal, most is remek hangulatban telt az idő.

A tervezett programnak megfelelően időben érkeztünk a Terror Házához. Néhányan  jártunk már itt régebben, de a többség  csak hallomásból ismerte . A hely hangulata, a látottak mindenkit lehangoltak, felidéződtek bennünk a régmúlt szörnyű eseményei.

A háromemeletes épület 1880-ban Feszty Adolf  tervei alapján polgári lakóháznak épült. Kezdetben a Hűség Háza nevet viselte. Az elnevezés Szálasitól ered, hiszen ez volt híveinek főhadiszállása, itt tartották gyűléseiket. 1944 őszétől a nyilasok vették át az uralmat Magyarországon, s ettől kezdve a Hűség Háza begyűjtőhely és börtön  lett. Itt tartották fogva és kínozták az ellenállókat és az ellenségnek kikiáltott áldozatokat.

1945 tavaszán Az Andrássy úti ház új gazdát kapott, pincebörtön-labirintust alakítottak ki az Andrássy út 60. szám alatt. A kommunista rendszer ellenségeinek kikiáltott embereket itt kínozták, ölték meg és csikartak ki belőlük vallomásokat.

Teremről teremre járva, az áldozatok fényképeit, használati tárgyaikat látva döbbenten hallgattuk idegenvezetőnket, aki a látottakon kívül sok érdekes információval és magyarázattal szolgált. Járva a múzeumot korabeli  és hiteles filmrészleteket tekinthettünk meg . A börtönpince folyosóin, cellái előtt elborzadva szembesültünk azokkal a borzalmakkal, amiket mi már szerencsére csak a történelemkönyvekből, filmekből ismerhetünk.

 

Dél körül járt az idő, s az enyhe, már-már tavaszias időben kedvünkre volt a rövid séta a népszerű Oktogon étteremig, ahol egy nem mindennapi, választékos és remek ebédet fogyaszthattunk el.

Jóllakottan, s immár jókedvűen sétáltuk le gazdag ebédünket a Madách színházig, ahol újabb program várt ránk.  Andrew Lloyd Webber : József és a színes szélesvásznú álomkabát c. darabot tekintettük meg. A darab bejárta a világ nagy színpadait és mindenütt hatalmas sikerrel játsszák.

 

 

Csodás idő, jó hangulat, a viszontlátás öröme, összehangolt program, közös ebéd, színvonalas színházi előadás pazar díszletekkel, jelmezekkel és neves színészekkel, kellemes, kényelmes és biztonságos utazás, minden igényt kielégítő, magas szintű ellátást biztosító szervezők, barátságos útitársak…szóval minden a maximumon!

 

                                                                                      Egy elégedett feleség

 
2015. évi választás címlap PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2015. Április 14. Kedd, 09:06
Figyelem!!!

Kamarai választásokkal kapcsolatos adatok,
információk az Aktualitások között.

 

 
A MOK nyilatkozattételi javaslata PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2013. Február 11. Hétfő, 14:25

 

A MOK nyilatkozattételi javaslata a közalkalmazottként történő továbbfoglalkoztatásra

 
A Magyar Orvosi Kamara korábbi közleményében jelezte az érintett orvosoknak, hogy nyugdíj melletti továbbfoglalkoztatásukra irányuló kérelmük aláírását halasszák mindaddig, míg a sorsukat érintő konkrét feltételek megismerhetővé válnak.


Tekintettel arra, hogy ezen információkat beszerezni mai napig sem sikerült, köztestületünket a kérdésben sem tárgyalásra, sem véleményezésre nem kérték, a MOK Elnökségének ma kelt határozata alapján – korábbi ígéretünknek megfelelően – közzétesszük azt a jogfenntartó nyilatkozat-tervezetet, melynek a továbbfoglalkoztatásra irányuló kérelemhez illesztését javasoljuk mindazok számára, akik minden bizonytalanság dacára úgy döntenek, hogy e kérelmüket aláírják.

A MOK javasolja, hogy a kérelmet csak a mellékelt jogfenntartással kiegészítve írják alá.

ZÁRADÉK
A KÖZALKALMAZOTTKÉNT TÖRTÉNŐ TOVÁBBFOGLALKOZTATÁS ENGEDÉLYEZÉSÉRE SZÓLÓ KÉRELEMHEZ

A 2012. évi CCVIII. törvény 10. és 11. §-a szerinti 1997. évi LXXXI. törvény új 83/C és 102/1. §-okban elrendelt, és az 1700/2012. (XII.29.) Korm. határozat szerint végrehajtott változásokat - a több évtizeden át méltatlan bérért, nehéz fizikai és pszichés megterhelés mellett végzett egészségügyi közfeladatot ellátó munkavállalóként - megalázónak és méltatlannak tartom.

A továbbfoglalkoztatás engedélyezésére szóló kérelmemet ezen körülmények között csak azért nyújtom be, hogy az engem foglalkoztató intézmény működőképességét és a betegellátás biztonságát a jelenleg is erőn felül teljesítő többi egészségügyi dolgozóval közösen továbbra is fenntartsuk.

A GYEMSZI által megfogalmazott és a számomra megküldött tájékoztató és az engedély kérelmi forma nyomtatvány semmiféle garanciát, de még utalást sem tartalmaz arra vonatkozóan, hogy hogyan fogják biztosítani számomra azt a miniszterelnöki ígéretet, hogy a nyugdíj és a közalkalmazotti illetmény együttes folyósításának tilalma után továbbfoglalkoztatásom esetén a korábbi jövedelmem változatlanul megmaradjon.

Ennek megfelelően a benyújtott kérelmem csak akkor tekinthető érvényes nyilatkozatnak, ha 2013. július 1-ét követően is jogszabállyal és névre szóló szerződéssel is garantálják számomra, hogy a továbbfoglalkoztatás esetén a jövedelmem azonos lesz a jogszabályok szerinti nyugdíjam plusz az aktuális munkabérem összegének jövedelemével. Ennek hiányában a továbbfoglalkoztatás engedélyezésére szóló kérelmem semmis.
 

Kelt………………………., 2013………………….

..........................................................
aláírás


 

 
Nyilatkozat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2013. Január 29. Kedd, 06:55

 

Tisztelt Tagtársak, Kedves Kollégák!

 

Az alábbiakban tesszük közzé a Magyar Orvosi Kamara - nyugdíkoron túl dolgozó orvosok és egészségügyi dolgozók továbbfoglalkoztatásával kapcsolatban kiadott - nyilatkozatát.

 

Üdvözlettel: Dr. Cziáky Tamás területi elnök

 

"Nyilatkozat

A nyugdíjkoron túl dolgozó orvosok és egészségügyi dolgozók továbbfoglalkoztatása érdekében megteendő egyéni kérelmezés 15 napos periódusa a holnapi napon indul. Ennek alkalmából a Magyar Orvosi Kamara a következő nyilatkozatot adja ki:

A MOK megköszöni mindazok áldozatos munkáját, akik fáradságot nem kímélve a jól megérdemelt nyugalomba vonulás helyett gyógyító ténykedésük folytatásával vállalták és vállalják a közismerten rendkívül rossz munkaerőhelyzetben lévő egészségügyi közszolgáltatás fenntartását. Ezért köztestületünk méltatlannak, megalázónak ítéli, hogy az érintetteknek egyenként kell kérvényezniük eme nélkülözhetetlen aktivitásuk folytatását ahelyett, hogy akár külön-külön is személyre szólóan kérnék meg őket erre, a betegellátás folyamatossága érdekében. A Magyar Orvosi Kamara továbbra is fenntartja határozott álláspontját a bonyolult és megalázó kérvényezés helyett az ágazati mentesség kézenfekvő és szükségszerű megadása érdekében, és rendületlenül tovább szorgalmazza azt.

A „kényszernyugdíjazás” érintettjei számára - döntésük meghozatalához - e pillanatban sem állnak rendelkezésre egyértelmű, jogszabályban rögzített olyan információk és feltételek, melyek nélkül az egyén jövőbeni sorsáról felelősséggel dönteni nem tud. Ezeket Kamaránk sem tudta mindeddig megszerezni. Ezért mindenkinek azt tanácsoljuk, hogy a továbbfoglalkoztatására irányuló esetleges kérelmének aláírásával a lehetséges határidő végéig várjon – ez alatt továbbra is a szükséges információk megszerzésére törekszünk -, végezetül pedig, amennyiben az aláírás mellett dönt, azt csak egy, szükség esetén a következő napokban kidolgozandó és nyilvánosságra hozandó, egzisztenciális érdekeit védő jogfenntartó nyilatkozat kiegészítésével tegye meg.

Budapest, 2013. január 24."

 

 

 
Ajánlat PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2012. November 28. Szerda, 12:48


Tisztelt tagtársaink, kedves érdeklődők!


Ezúton tesszük közzé a Hajnal Hotel alábbi ajánlatát:

 

„Tapasztalataik szerint Hotelük vize kiváló hatással van pikkelysömörös panaszokra és szeretnék Orvosi felügyelet mellett ezt dokumentálni.
 

 

Ehhez pikkelysömörös betegek jelentkezését várják.

 

Azon betegeknek, akik nem környékbeliek, az alábbi kedvezményes ajánlatot tudják tenni:

Kedvezményesen biztosítják az alábbi szolgáltatásokat:

 

Szállás: ingyenes
Reggeli: 600.-Ft / fő / alkalom
Menü: 700.-Ft / fő / alkalom

Kedvezményes költséggel

 

3400 Mezőkövesd, Zsóry-fürdő Hajnal u. 2.

Jelentkezni :
Tel: 06 (49) 505-190 Fax: 06 (49) 505-199

Web: www.hajnalhotel.hu

E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

 

 
KÖZLEMÉNY PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2012. Február 06. Hétfő, 08:47

 

Tisztelt Kollégák!

 

2012. január 30.-án Területi Szervezetünk elnökségi ülést tartott, ahol az elnökség kiemelt fontosságúnak tartotta, hogy felemelje szavát a kamarai tagokat ért, Magyar Kereskedelmi és Iparkamarába történő kötelező regisztráció ellen.
 

 A törvény nem ismeri el valamennyi orvos tekintetében azt a tényt, hogy közfeladatot lát el munkája során. Az egészségügyi vállalkozások finanszírozását sem a piac törvényei, illetve a vállalkozó orvos határozza meg, hanem jogszabályban előírt módon egy felülről zárt kassza keretei között működik. Arról nem is beszélve, hogy az orvosi vállalkozásokat szigorú korlátok közé szorítja az egészségügyi közfeladatok ellátása során érvényesülő területi ellátási kötelezettség. Mindemellett elmondható, hogy az egészségügyi vállalkozások a Kereskedelmi és Iparkamara részéről semmilyen szolgáltatást, vagy juttatást nem kapnak. A Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségével egyetértve csak azoknak a vállalkozásoknak kellene regisztrálni és regisztrációs díjat fizetni, ahol a bevételek több mint a fele nem egészségügyi tevékenységgel összefüggésben keletkezett.
 

A fentiek alapján elnökségünk úgy döntött, hogy csatlakozik a Magyar Orvosi Kamara Országos Elnökségének közleményéhez és tiltakozik a fentiekben részletezett sérelmek miatt, egyben kéri az Országos Elnökséget, hogy minden lehetséges törvényes eszközt vegyen igénybe érdekérvényesítésünk érdekében.
 

Egyúttal mindemellett kötelességünknek érezzük tagjainkat tájékoztatni arról, hogy amennyiben a jelen törvényi szabályozásnak nem tesznek eleget, abban az esetben a vállalkozásuk által benyújtott különböző pályázatok elutasításra kerülhetnek.
 

Ezúton elérhetővé tesszük tagjaink számára azt a közleményt, melyet a Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa 2012. január 25.-i ülésén fogalmazott meg.

 

Tisztelettel:
a MOK B.-A.-Z. Megyei Területi Szervezetének Elnöksége nevében:

Dr. Cziáky Tamás elnök

 

„Közlemény
A MOK Területi Szervezeteinek Tanácsa folyó év január 25-én tartott ülése alkalmával részletesen tájékozódott az orvoskart érintő jogszabályi változásokról, valamint a megkezdődött bértárgyalásokról. A TESZT elégedetlenségét és mély aggodalmát fejezi ki a kialakult helyzet miatt.
Ismételten és folyamatosan nehezményezzük, hogy nem közalkalmazott kollégáink munkáját nem ismerik el közfeladatot ellátó közszolgáltatásként. A gyógyító munkánknak teret adó ingatlanokat egyre szélesebb körben építményadó alá vetik – a törvényi védettség megszűnését követően -, s bár sem kereskedők, sem iparosok nem vagyunk, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara regisztrációjára kényszerítenek a törvény erejével, évről-évre ismételt kiadással sújtva az orvoskart. Nem ipart űzünk, s mégis rendre kudarcot vallunk, amikor a közfinanszírozásból önkényes mértékben biztosított bevételeinket sújtó iparűzési adó alóli mentességért emelünk szót.
Elfogadhatatlannak és indokolhatatlannak ítéljük az ún. bértárgyalások jelentős elhúzódását. Megdöbbenéssel értesültünk róla, és érthetetlen számunkra az indok, miszerint a késlekedés oka az intézményi létszám és béradatok hiánya, melyek begyűjtése még csak jelenleg folyik. Egyre egyértelműbb, hogy az egészségügyben dolgozók életkörülményeinek, az orvosok jövedelmének számottevő javítására érdemi forrás nem látszik. Hiába várjuk, hogy a felelős döntéshozók álljanak elő végre konkrét javaslataikkal, és ne az érdekképviseletektől várják a tanácsokat az elégtelen forrás szétosztására.
Mindeközben az ellátás biztonsága napról-napra romlik, egyes helyeken – amint az kollégáink levélben jelezték – a járóbeteg szakellátás pl. „addig működik, amíg a nyugdíjasok ki nem hullanak” – aktív korú orvos már a közelben sincs.
Ilyen körülmények között a MOK Területi Szervezeteinek Tanácsa egyhangú határozatával szólítja meg a Kamara valamennyi tagját, tartsanak ki az „Élhető Magyar Egészségügyet” mozgalom mellett, és továbbra is csatlakozzanak az immár 2 hónap múlva végleg lejáró felmondási akcióhoz. Fokozzák aktivitásukat, és ne hagyják megfélemlíteni magukat az önként vállalt túlmunka megtagadását kezdeményező szakszervezeti akcióban való részvétel kapcsán. Legyen mindenki tisztában saját jogaival, azzal, hogy szabadidejével korlátlanul rendelkezhet és ebben törvényesen nem akadályozható! Csak közös összefogással és kellően határozott nyomásgyakorlással lehetünk eredményesek!

Budapest, 2012. január 25.
Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa”

 

Módosítás dátuma: 2012. Február 06. Hétfő, 08:48
 
Tájékoztatás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2012. Január 26. Csütörtök, 12:44

A kötelező gazdasági kamarai regisztráció kapcsán a következőkről tájékoztatjuk tisztelt tagjainkat.

A gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény 2012.01.01. napjával életbe lépett módosítása kapcsán a gazdálkodó szervezetek (egyéni és társas vállalkozások) számára kötelezővé válik a kamarai regisztráció.
Az újonnan alakuló cégbejegyzésre kötelezett társaságoknak a cégbejegyzést követően, az egyéni vállalkozóknak pedig a nyilvántartásba vételt követően 5 munkanapon belül kell jelentkezniük a székhely szerinti gazdasági kamarához.
A már működő vállalkozásoknak 2012.02.29-ig kell bejelentkezni nyilvántartásba vétel céljából.

A regisztrációval kapcsolatos bővebb tájékoztatás a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara honlapján talál:
http://www.mkik.hu/index.php?id=5737

Felmerül a kérdés, hogy az orvosi kamara tagjait megilleti-e tagdíj-kedvezmény a kötelező gazdasági kamarai regisztrálásra tekintettel. Sajnálatos módon a válasz egyértelműen: NEM.

A MOK hatályos Tagdíjszabályzata azon orvosok számára nyújt 50 %-os tagdíj-kedvezményt, aki más szakmai kamarában is tagdíjfizetésre kötelezett. Ez a feltétel azonban a kötelező kamarai gazdasági regisztrációval nem teljesül az alábbiak miatt:
1. a kereskedelmi és iparkamara nem szakmai, hanem gazdasági kamara
2. a kötelező regisztráció nem azonos a kötelező kamarai tagsággal és a kereskedelmi és iparkamarában regisztrált vállalkozások nyilvántartásba vételükkel nem válnak kamarai taggá
3. a regisztráció ill. a tagsági jogviszony alanya is más
a. kereskedelmi és iparkamarában a gazdálkodó szervezet regisztrál, nem pedig a magánszemély orvos,
b. az orvosi kamarában a magánszemély viszont tagsági jogviszonyt létesít.

Mindezek alapján értesítjük tisztelt tagjainkat, hogy kereskedelmi és iparkamarai regisztrációra, vagy tagságra való hivatkozással a MOK-ban tagdíj-kedvezményre nem jogosultak.

Kérjük a fentiek szíves tudomásulvételét!


2012. január 11.


A MOK B.-A.-Z. Megyei TESZ elnöksége
 

 
Elnöki köszöntő E-mail

 

Tisztelt Kollégák!

 

Örülök, hogy honlapunkat érdeklődésével megtisztelte. Területi Szervezetünk a 2011. októberi választással megújult és az újonnan felállt elnökségnek legfőbb célja a megye egészségügyi ellátásában résztvevő intézmények, az ellátást igénybevevő lakosság és a benne dolgozó szakemberek betegellátással kapcsolatos körülményeinek javítása.

 A Magyar Orvosi Kamara egyik fontos feladata a tagjaival történő minél szélesebb körű és közvetlenebb kapcsolattartás megvalósítása. Kiváló lehetőséget nyújt ehhez honlapunk, melynek szolgáltatásait folyamatosan bővítjük, tartalmát frissítjük, aktualizáljuk.

 Különösen nagy jelentőséget tulajdonítunk ennek napjainkban, mivel arra számítunk, hogy tagjaink egyre nagyobb számban fordulnak majd hozzánk érdekeik és jogaik védelme, illetve egyedi esetekben ezen jogok érvényesítése céljából, hiszen a mindennapi munkavégzésünk során érezhető egyre nagyobb megterhelés jelentősen megnehezíti a minőségi, felelősségteljes, betegközpontú, valamint a magas szakmai szintű betegellátást.

  Honlapunkon igyekszünk új rovatok létrehozása révén a legfrissebb és legnagyobb érdeklődést keltő információkat feltüntetni, mind a kórházi, mind a járóbeteg ellátásban és háziorvosi praxisokban dolgozó kollégáink számára. Lehetőség nyílik ezáltal tagjaink aktív részvételére, közös ügyeink, problémáink megoldásában.

 Reméljük, hogy Tisztelt Kollégáink visszajelzéseik révén segítik munkánkat, problémafelvetéseiket, tanácsaikat felhasználva nemcsak honlapunk színvonalát emelik, hanem a Területi Szervezetünk hatékony működését és egységét is erősítik.

Területi Szervezetünk, tevékenységünk, valamint terveink megismerése céljából minden tagunk számára eljuttatjuk az első alkalommal megjelenő Területi Kamarai Újságunkat.

 

Arra bíztatok minden kollégát, hogy minél gyakrabban látogasson el honlapunkra, információinkat aktívan használja, és visszajelzéseivel segítse munkánkat.

  

Tisztelettel: Dr. Cziáky Tamás elnök

 

 

Új korszak a Magyar Orvosi Kamara, Területi Szervezetünk életében

 

                2011. március 07.-én a Parlament elfogadta, április 01.-el hatályba léptette az új, mindhárom egészségügyben érintett hivatásrendi kamara működését szabályozó törvényt. Ezzel kamaránk életében új fejezet kezdődött.

Kamaránk túlélte, mondhatnánk megerősödve, hasznosítható tapasztalatokkal került ki a 2007-ben életbeléptetett, átmenetileg szándékosan zavart keltő, az orvostársadalom megosztottságát elősegítő törvény időszakát.

                A változás első hozadéka a kötelező kamarai tagság lett. Ennek jó szándékú értékelése meg kell, hogy erősítse bennünk a szakmai és erkölcsi alapokon nyugvó együvé tartozás érzését. Ne a „kötelező” jelleg döntsön a törvény ezen passzusának értékelésében, inkább a közös fellépésben rejlő lehetőségeket erősítse bennünk. Ettől válhat kamaránk újra ütőképes és valóban hivatásrendi.

                Nem lebecsülendő az etikai ítélkezés rendszerének egyszerűsítése, egyúttal hathatósabbá tétele. Folytatódhat az orvostársadalom öntisztulásának folyamata, mely alapja lehet társadalmi megbecsülésünk visszanyerésének.

                Említhetnénk még további területeket, melyekben véleményezési jogot nyert és ezzel megerősödött kamaránk jelentősége. Mindezek közös haszna, hogy sok területen nem lehet a kamarát megkerülni, kihagyni azok köréből, akiknek a tervezett változtatásokról kötelezően ismereteket kell szolgáltatni. Véleményünkkel a törvény alkotót ugyan nem tudjuk meggátolni abban, hogy olyan törvények szülessenek, melyekkel a kamara nem értene egyet, de véleményünkkel remélhetőleg pozitívan befolyásolhatjuk azokat.

                A törvény által biztosított lehetőségekkel élni, azt a tagság számára fordítani csak a közösségben rejlő erő és aktivitás segítségével lehet.

               

Kamaránk ezen új korszaka kezdetén azzal köszöntök minden tisztelt kollégát, minden kamarai tagot, hogy legyen munkánkban segítségünkre. Alakítsuk ki Területi Szervezetünket a magunk igénye szerint, a magunk képére – mindezt közösen.  

 

Tisztelettel: Dr. Rácz Sándor leköszönő elnök

 
TAGFELVÉTEL !!! PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Kamara   
2011. Április 04. Hétfő, 12:51

 

Figyelem!!!

 

Tisztelt Kollégák!

 

A kötelező kamarai tagsággal kapcsolatos tagfelvételi információkat megtalálják az országos kamara honlapján, melynek címe: www.mok.hu

 

Jelentkezés kizárólag a fenti elérhetőségen lehetséges.

2011. június 1.-től egészségügyi tevékenység csak szakmai kamarai tagsággal végezhető.

(2006. évi XCVII. törvény 14/A. §)

 
 


Tisztelt Doktornő, Tisztelt Doktor Úr!
Állásajánlat az orvosok hozzátartozóinak!
A MOK Komplex Pénzügyi Tanácsadó Kft elindítása kedvező volt az orvosok körében. Erre tekintettel a cég új perspektívát tűzött ki maga elé, amelyben szeretnénk az Önök hozzátartozóikat előnyben részesíteni.
Tájékoztató:
Állásajánlat az orvosok hozzátartozóinak!

bottom
Készítette: Corvus Telecom Kft.
Küldöttek